SOK Z ŻURAWINY
Opis
Skład: 100% sok z żurawiny tłoczony na zimno z całych owoców i poddany lekkiej pasteryzacji.
Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry w owocach.
Objętość netto: 200 ml, butelka szklana. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Proponowane dzienne spożycie: bez ograniczeń.
Naturalny 100% sok z żurawiny
W owocach żurawiny znajdziemy pokaźne ilości witamin: A, C, witamin z grupy B oraz minerałów: żelazo, magnez, jod, fosfor, potas, a także błonnik pokarmowy, mnóstwo antyoksydantów i flawonoidów.
Owoce żurawiny posiadają wiele wyjątkowych właściwości prozdrowotnych: zwalczają stany zapalne pęcherza, zapobiegają chorobom układu krążenia, działają przeciwgrzybicznie i przeciwbakteryjnie, wspomagają walkę z przeziębieniem lub grypą.
Sok z żurawiny charakteryzuje się kwaśnym, lekko cierpkim smakiem. Sok można spożywać bez rozcieńczenia lub stosować go jako dodatek do herbaty.
SOK Z MALIN
Opis
Skład: 100% sok z malin tłoczony na zimno z całych owoców i poddany lekkiej pasteryzacji. Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry w owocach.
Objętość netto: 200 ml, butelka szklana. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Proponowane dzienne spożycie: bez ograniczeń.
Pyszny i zdrowy sok malinowy
W owocach malin znajduje się bogactwo witamin (m.in. C, E, B1, B2, B6) oraz wiele substancji mineralnych – przede wszystkim potas, magnez, wapń, żelazo.
Maliny to naturalne lekarstwo w okresie przeziębień, gdyż są środkiem przeciwgorączkowym, działają przeciwzapalnie, rozgrzewająco i wzmacniająco.
Sok z malin to obowiązkowy produkt w każdej domowej spiżarni, a jego wyjątkowy aromat wzbogaca smak ciast, deserów i stanowi świetny dodatek do herbat, nie tylko w okresie jesienno-zimowym.
SOK Z CZARNEGO BZU
Opis
Skład: 100% sok z czarnego bzu tłoczony na zimno z całych owoców i poddany lekkiej pasteryzacji. Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry w owocach.
Objętość netto: 200 ml, butelka szklana. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Proponowane dzienne spożycie: bez ograniczeń.
Sok z owoców czarnego bzu
Owoce czarnego bzu posiadają cenne dla zdrowia składniki, m.in. witaminy: A, B1, B2, C i J i związki mineralne – wapń, sód, potas, żelazo, glin.
Czarny bez pomaga wzmocnić naturalną odporność i przywrócić równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Zwalcza przeziębienia, stany zapalne i nieżyty dróg oddechowych, a także działa bakteriobójczo.
Sok z czarnego bzu charakteryzuje się ciemnogranatową barwą oraz unikalnym, cierpkim, lekko kwaśnym smakiem. Napój z dodatkiem syropu z kwiatów czarnego bzu może być prawdziwym i wyszukanym przysmakiem.
SOK Z CZARNEJ PORZECZKI
Opis
Skład: 100% sok z czarnej porzeczki tłoczony na zimno z całych owoców i poddany lekkiej pasteryzacji. Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry w owocach. Objętość netto: 200 ml, butelka szklana. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Proponowane dzienne spożycie: bez ograniczeń.
Znakomite źródło witaminy C – sok z czarnej porzeczki
Owoce czarnej porzeczki to najwspanialsze źródło niemal wszystkich niezbędnych do dobrego funkcjonowania organizmu witamin. W 100 g owoców znajduje się cztery razy więcej witaminy C niż w pomarańczach.
Czarna porzeczka jest źródłem prowitaminy A, kwasu foliowego oraz wielu rzadkich mikroelementów, takich jak: mangan, bor i jod. Poprawia procesy przemiany materii i zwiększa odporność organizmu.
Sok z czarnej porzeczki ma wyrazisty, lekko kwaskowy smak. Można go stosować jako aromatyczny dodatek do herbaty lub wody.
SOK Z ARONII
Opis
Skład: 100% sok z aronii tłoczony na zimno z całych owoców i poddany lekkiej pasteryzacji. Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry w owocach. Objętość netto: 200 ml, butelka szklana. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Proponowane dzienne spożycie: 2x dziennie po 25 ml.
Smak tradycji – sok z aronii
Aronia to jeden z najzdrowszych owoców na świecie. Znajdziemy w niej mnóstwo przeciwutleniaczy oraz witaminy: E, A, C, a także beta-karoten i kwas foliowy. Dodatkowo, jest bogata w cenne minerały: tiaminę, ryboflawinę, niacynę, cynk, wapń, sód, magnez, potas i żelazo.
Aronia jest cennym źródłem błonnika, pomaga zachować doskonałą formę fizyczną, jędrną skórę, zdrowe serce, bystrość umysłu, a nawet zredukować zmarszczki.
Sok z aronii ma charakterystyczny, lekko cierpki smak. Świetnie sprawdzi się w koktajlu, w towarzystwie innych owoców lub z chłodną herbatą lub wodą.
SOK Z ALOESU
Opis
Skład: 100% sok z aloesu tłoczony na zimno z miąższu i poddany lekkiej pasteryzacji. Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry w owocach. Objętość netto: 200 ml, butelka szklana. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Proponowane dzienne spożycie: 2x dziennie po 25 ml.
Cudowna moc soku z aloesu
Właściwości zdrowotne aloesu zostały docenione już w czasach starożytnych. Aloes jest bogaty w aminokwasy, witaminy: B12, E, A, C i minerały: wapń, sód, potas, magnez, cynk, chrom, selen, żelazo, miedź, mangan, które naturalnie oczyszczają organizm z nagromadzonych toksyn. Wspiera wspiera funkcjonowanie układu pokarmowego i reguluje przemianę materii. Spożywanie aloesu jest polecane w czasie leczenia wrzodów żołądka, stanów zapalnych jelit oraz zatruć pokarmowych i zakażeń rotawirusami.
Aronia jest cennym źródłem błonnika, pomaga zachować doskonałą formę fizyczną, jędrną skórę, zdrowe serce, bystrość umysłu, a nawet zredukować zmarszczki.
Sok z aloesu charakteryzuje specyficzny, niepowtarzalny smak i zapach. Najlepiej smakuje rozcieńczony z wodą lub sokiem.