Copywriting dla Zielonej Tłoczni

Klient:Producent 100% naturalnych soków, wysokiej jakości, tylko z prostychi ekologicznych składników.
Cel:Stworzenie atrakcyjnych opisów wysokiej jakości produktów. Pokazujących ich skład i zalety.

SOK Z ŻURAWINY

Opis

Skład: 100% sok z żurawiny tłoczony na zimno z całych owoców i poddany lekkiej pasteryzacji.
Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry w owocach.
Objętość netto: 200 ml, butelka szklana. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Proponowane dzienne spożycie: bez ograniczeń.

Naturalny 100% sok z żurawiny

W owocach żurawiny znajdziemy pokaźne ilości witamin: A, C, witamin z grupy B oraz minerałów: żelazo, magnez, jod, fosfor, potas, a także błonnik pokarmowy, mnóstwo antyoksydantów i flawonoidów.

Owoce żurawiny posiadają wiele wyjątkowych właściwości prozdrowotnych: zwalczają stany zapalne pęcherza, zapobiegają chorobom układu krążenia, działają przeciwgrzybicznie i przeciwbakteryjnie, wspomagają walkę z przeziębieniem lub grypą.

Sok z żurawiny charakteryzuje się kwaśnym, lekko cierpkim smakiem. Sok można spożywać bez rozcieńczenia lub stosować go jako dodatek do herbaty.

SOK Z MALIN

Opis

Skład: 100% sok z malin tłoczony na zimno z całych owoców i poddany lekkiej pasteryzacji. Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry w owocach.
Objętość netto: 200 ml, butelka szklana. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Proponowane dzienne spożycie: bez ograniczeń.

Pyszny i zdrowy sok malinowy

W owocach malin znajduje się bogactwo witamin (m.in. C, E, B1, B2, B6) oraz wiele substancji mineralnych – przede wszystkim potas, magnez, wapń, żelazo.

Maliny to naturalne lekarstwo w okresie przeziębień, gdyż są środkiem przeciwgorączkowym, działają przeciwzapalnie, rozgrzewająco i wzmacniająco.

Sok z malin to obowiązkowy produkt w każdej domowej spiżarni, a jego wyjątkowy aromat wzbogaca smak ciast, deserów i stanowi świetny dodatek do herbat, nie tylko w okresie jesienno-zimowym.

 

SOK Z CZARNEGO BZU

Opis

Skład: 100% sok z czarnego bzu tłoczony na zimno z całych owoców i poddany lekkiej pasteryzacji. Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry w owocach.
Objętość netto: 200 ml, butelka szklana. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Proponowane dzienne spożycie: bez ograniczeń.

Sok z owoców czarnego bzu

Owoce czarnego bzu posiadają cenne dla zdrowia składniki, m.in. witaminy: A, B1, B2, C i J i związki mineralne – wapń, sód, potas, żelazo, glin.

Czarny bez pomaga wzmocnić naturalną odporność i przywrócić równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Zwalcza przeziębienia, stany zapalne i nieżyty dróg oddechowych, a także działa bakteriobójczo.

Sok z czarnego bzu charakteryzuje się ciemnogranatową barwą oraz unikalnym, cierpkim, lekko kwaśnym smakiem. Napój z dodatkiem syropu z kwiatów czarnego bzu może być prawdziwym i wyszukanym przysmakiem.

 

SOK Z CZARNEJ PORZECZKI

Opis

Skład: 100% sok z czarnej porzeczki tłoczony na zimno z całych owoców i poddany lekkiej pasteryzacji. Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry w owocach. Objętość netto: 200 ml, butelka szklana. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Proponowane dzienne spożycie: bez ograniczeń.

Znakomite źródło witaminy C – sok z czarnej porzeczki

Owoce czarnej porzeczki to najwspanialsze źródło niemal wszystkich niezbędnych do dobrego funkcjonowania organizmu witamin. W 100 g owoców znajduje się cztery razy więcej witaminy C niż w pomarańczach.

Czarna porzeczka jest źródłem prowitaminy A, kwasu foliowego oraz wielu rzadkich mikroelementów, takich jak: mangan, bor i jod. Poprawia procesy przemiany materii i zwiększa odporność organizmu.

Sok z czarnej porzeczki ma wyrazisty, lekko kwaskowy smak. Można go stosować jako aromatyczny dodatek do herbaty lub wody.

 

SOK Z ARONII

Opis

Skład: 100% sok z aronii tłoczony na zimno z całych owoców i poddany lekkiej pasteryzacji. Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry w owocach. Objętość netto: 200 ml, butelka szklana. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Proponowane dzienne spożycie: 2x dziennie po 25 ml.

Smak tradycji – sok z aronii

Aronia to jeden z najzdrowszych owoców na świecie. Znajdziemy w niej mnóstwo przeciwutleniaczy oraz witaminy: E, A, C, a także beta-karoten i kwas foliowy. Dodatkowo, jest bogata w cenne minerały: tiaminę, ryboflawinę, niacynę, cynk, wapń, sód, magnez, potas i żelazo.

Aronia jest cennym źródłem błonnika, pomaga zachować doskonałą formę fizyczną, jędrną skórę, zdrowe serce, bystrość umysłu, a nawet zredukować zmarszczki.

Sok z aronii ma charakterystyczny, lekko cierpki smak. Świetnie sprawdzi się w koktajlu, w towarzystwie innych owoców lub z chłodną herbatą lub wodą.

 

SOK Z ALOESU

Opis

Skład: 100% sok z aloesu tłoczony na zimno z miąższu i poddany lekkiej pasteryzacji. Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry w owocach. Objętość netto: 200 ml, butelka szklana. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Proponowane dzienne spożycie: 2x dziennie po 25 ml.

Cudowna moc soku z aloesu

Właściwości zdrowotne aloesu zostały docenione już w czasach starożytnych. Aloes jest bogaty w aminokwasy, witaminy: ​B12, E, A, C i minerały: ​wapń, sód, potas, magnez, cynk, chrom, selen, żelazo, miedź, mangan, ​które naturalnie oczyszczają organizm z nagromadzonych toksyn. Wspiera ​wspiera funkcjonowanie układu pokarmowego i reguluje przemianę materii. Spożywanie aloesu jest polecane w czasie leczenia wrzodów żołądka, stanów zapalnych jelit oraz zatruć pokarmowych i zakażeń rotawirusami.

Aronia jest cennym źródłem błonnika, pomaga zachować doskonałą formę fizyczną, jędrną skórę, zdrowe serce, bystrość umysłu, a nawet zredukować zmarszczki.

Sok z aloesu charakteryzuje specyficzny, niepowtarzalny smak i zapach. Najlepiej smakuje rozcieńczony z wodą lub sokiem.

RozwińZwiń